ellauri009.html on line 1793: Tätä olen usein miettinyt: miten sopii yhteen lämpökuolema ja elämä, entropian laki ja kasvuräjähdys? Toinen vähentää eroja, toinen lisää? Vai lisääkö? Ehkä me ollaan vaan paikallisia eetteripyörteitä. Aurinko on kuuma, avaruus kylmä, me siltä väliltä. Oisko tää paakkuuntuminen vaan paikallinen välivaihe globaalissa tasoittumisessa? Vähänniinkun Suomi viilenee koska maapallo kuumenee? Singulariteettipuuro silottuu pipunoiden kautta? Maailmankaikkeus jäähtyessään kuplii, kuplat kasvaa ennenkuin plätsähtää ja lässähtää.
ellauri046.html on line 665: Elämä on forfaengelighed. No tietysti. So what, tekee mieli kysyä. Se on vaan yx tapa edetä kohti lämpökuolemaa. Ei sen huonompi, oikeastaan parempi kuin muut. Meressä on pian enemmän muovisia koronanaamareita kuin meduusoja. Ikuisuus ei sovi eläimille.
ellauri115.html on line 312: Ralliautoilija ja europarlamentaarikko Ari Vatanen herätti huomiota ilmastonmuutosta koskevilla lausunnoillaan. Hän sanoi 23. toukokuuta 2009, että ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on valheellisten ja väärennettyjen tutkimustulosten seurausta. 27. toukokuuta hän julkaisi verkkosivuillaan oikaisun, jossa hän totesi muun muassa, että ”olemme joka tapauksessa menossa kohti lämpökuolemaa, joskin viipeellä”. Kesäkuussa 2009 kokoomuksen pitkäaikainen poliitikko ja kansanedustaja Ben Zyskowicz arvosteli Vatasta toukokuussa esitettyjen ilmastonäkemysten johdosta ja väitti, että näkemykset veivät puolueelta ääniä tuolloin pidetyissä Euroopan parlamentin vaaleissa.
ellauri155.html on line 233: Lusijanpäivä kallistuu kohti iltaa. Laahus laahustaa keskenään kärhämöiden kohti lämpökuolemaa. Hassua miten moni näistä persukummajaisista on vinosuisia. Esim Täysmaito kuvassa, mutta myös Peter Nyberg.
ellauri162.html on line 173: Mustikoille on paha paikka päättää kumpi loppuviimexi on ohjaxissa, sallimus vai homo tylsimys. Esim Huishais Jori ei osannut oikein sanoa. Mun kanta on eze on näkökulmakysymys. Homma etenee deterministisesti niin, että järjestäytynyt materia esim apinoiden päässä heijastaixen izeään ja angstaa sixi koko matkan kohti lämpökuolemaa.
ellauri162.html on line 448: Kosmologeilla on nippu vaihtoehtoisia lopun ajan skenaarioita. Yhden mukaan loppurytinässä säteily muuttuu niin voimakkaaxi että tähdet syttyvät palamaan. Avaruus täyttyy tulisella plasmalla. Toisen mukaan maailmankaikkeus laajenee hamaan maailman tappiin, ja kaiken aikaa laajeneminen vaan kiihtyy. Lopputila on lämpökuolema, missä lämpö on ihan nollassa. Se on todennäköisintä, mutta stop, on vielä muita: Esim. voi käydä niin että koko kudelma lähtee luistille, tulee loppurepeämä. Aikaa siihen on 200Gv. Hurjin on tyhjiökuplan hajoaminen, missä absoluuttinen tyhjiö etenee valon nopeudella. Voimat häviävät, ja koko kaikkeus pyyhkiytyy pois hetkessä. Armokuolema, eikä surevia jää.
ellauri162.html on line 450: On myös maailmankaikkeuden malleja, jossa kaikki alkaa alusta. Uusi alkuräjähdys voi kummuta aina edellisen lämpökuolemasta, ja mikä hienointa, jotain jälkiä edellisestä saattaa seuraavalle kierroxelle selvitä. Te mukana! Aika hassua miten samanlaisia nämä kosmologisiin laskelmiin ja tietokonesimulaatioihin perustuvat mallit ovat teologien 20 sormella ja varpaalla saavuttamiin tuloxiin. Ja loppupäätelmäkin on sama: niinkauan kun on elämää on toivoa!
ellauri162.html on line 452: "Lopullisen lopun tiedostaminen antaa näkökulman, merkityxen ja jopa toivoa. Se antaa meidän paradoxaalisesti ottaa etäisyyttä jokapäiväisiin huoliimme ja elää täydemmin tässä hetkessä." Tämä myöntää Andrew Pontzenkin: "Maailman loppuminen saa minut hetkexi surullisexi", hän sanoo. "Sitten alan hyvin nopeasti murehtia globaaleja ongelmia joita apinalla on tällä hetkellä. Ajattelen että jotain rajaa. Olemme nyt paljon pahemmassa jamassa kuin universumin lämpökuolema. Se lohduttaa."
ellauri185.html on line 384: 32. Mixi evoluutiota tapahtuu? Parempi kysymys olisi, mixi se on niin hidasta. Apinakin on ollut täysin ennallaan jo miljoonia vuosia, ja kazo tulosta. Älykkään suunnittelijan jäljet pelottavat, ne ovat lyhyet. Tärkeä havainto on että tää kehitys tapahtuu mainostauolla auringon jäähtyessä, me olemme siis vaan lyhytaikaisia eetteripyörteitä. Auringossa on meille liian kuuma, ja avaruudessa paleltaa. Hassua kyllä lukijaa alkaa tätä lukiessa paleltaa, vaikka tietää jäähtyvänsä ize jo paljon ennen lämpökuolemaa. Muuntelu, valinta ja periytyvyys riittävät, sixi nettikin on täynnä meemejä. Onko evoluutio samanlainen luonnonlaki kuin painovoima? No ei, jos se syntyy välttämättä kun on muuntelua, valintaa ja periytyvyyttä. Silloin se on pelkkää logiikkaa.
ellauri426.html on line 124: Tähdet rypistyvät ja kuolevat. Ne luhistuvat supernoviksi ja maailmankaikkeus ajautuu lämpökuolemaan. Lopulta kaikkialla vallitsee sama, tasainen lämpötila eikä mitään voi enää tapahtua, koska käyttökelpoista energiaa ei enää ole tarjolla.
ellauri449.html on line 423: Pirsigin filosofia näkee karman pyörän olevan kiinnitettynä kärryyn, joka on menossa jonnekin, eli sen maailmankazomus on lineaarinen. Kärsimystä tarvitaan, koska Ilman sitä kuljettavaa kärsimystä kärry ei liikkuisi lainkaan eteenpäin. Kärsimys on edistyksen negatiivinen napa, luovaa tuhoa. Nojaa, todennäköisemmin bioevoluutio on vain mitätön eetteripyörre matkalla lämpökuolemaan.
xxx/ellauri450.html on line 486: Callen ikäinen kieronnäköinen laiha kuikelo Freeman Dyson pokkasi Simpletonin palkinnon pelkkää ahneuttaan. Onnexi se on jo kuollut vaikka eli 10v kauemmin kuin Calle. Dysonin ikuinen älykkyys oli keino jolla kuolematon älyllisten olentojen yhteiskunta avoimessa maailmankaikkeudessa voisi välttää maailmankaikkeuden lämpökuoleman pidentämällä subjektiivista aikaa äärettömyyteen ja kuluttamalla samalla vain rajallisen määrän energiaa. Dyson oli eri mieltä ilmastonmuutosta koskevasta tieteellisestä yksimielisyydestä. Hän uskoi, että jotkin lisääntyneiden hiilidioksidipitoisuuksien vaikutuksista ovat suotuisia, eivätkä ilmastotieteilijät ota niitä huomioon, kuten lisääntynyt maatalouden sato, ja lisäksi, että hiilidioksidin myönteiset hyödyt todennäköisesti ovat suuremmat kuin kielteiset vaikutukset. Vittu mikä uivelo. Hän suhtautui skeptisesti ilmastonmuutoksen ennustamiseen käytettyihin simulaatiomalleihin ja väitti, että poliittiset pyrkimykset ilmastonmuutoksen syiden vähentämiseksi vievät huomion pois muista globaaleista ongelmista, joiden tulisi olla etusijalla, kuten kommunismi ja köyhän etelän kiusallinen rikastuminen. Uskonnollinen kokemus liittyy ohimolohkon epilepsiaan. Dyson se declaraba cristiano y consideró que la religión es una parte ancestral y preciosa de la herencia humana. La religión es apasionante porque, al igual que la ciencia, está llena de misterios por resolver. La religión, como también lo son la ciencia, el arte la literatura y la música. La ciencia y la religión ofrecen versiones parciales de un mismo universo. Ambas visiones son parciales e incompletas, pero, a juicio de Dyson, son meritorias y han de ser respetadas. Kaikissa kuvissa Dyson hymyilee vinosti ja seisoo ryhdittömästi.
12