ellauri014.html on line 1319: Lopuxi opiskelijat korvataan ropoteilla. Asialliset hommat hoituu punaisilla muurahaisilla kuin Wellsin aikakoneessa. Sillä aikaa aikaa ja tuotevalikoimaa kuluttava karja, sekaisin kuin ellun kanat, märehtii haassa vegaaniapetta ja imee uneliaasti Netflix viihdettä jostain yläpilvestä.
ellauri019.html on line 990: oikea G.H. Wellsin ennustama maailmojen sota,

ellauri284.html on line 751: Amiraali Sir George Michael Zambellas, GCB, DSC, ADC, DL, FRAeS. Rouva Amy Thompson on pääsihteeri, rouva Tessa Wellsin seuraaja.
ellauri326.html on line 148: Samaan aikaan vuonna 1935 Wellsin maailmojen sota oli julkaistu jo pitkään, ja Fritz Lang oli kuvannut Metropolista. George Orwell ei ollut vielä kirjoittanut "Eläinfarmia" (Espanjan sisällissodan sytytin toimi vasta vuotta myöhemmin). Karel Capek oli kirjoittanut jo 48 kirjaa!
ellauri326.html on line 642: Mixet sano edes ettei hätä ole tämän näköinen, salamanterit kuolevat kuin ihmeen kautta johkin pandemiaan kuten H.G. Wellsin marsilaiset ja ihmiskunta pelastuu, saved by the gong?
ellauri369.html on line 70: J. H. Rosny vanhempi oli science fictionin varhaisimpia edustajia muun muassa Jules Vernen ja H. G. Wellsin ohella ja merkittävä hahmo 1800–1900-lukujen vaihteen ranskankielisessä kirjallisuudessa. Hänen kuolemansa jälkeen hänen kirjallinen maineensa on hiipunut.
ellauri369.html on line 82: Rosny aîné oli hyvin HG Wellsin tai Olaf Stapledonin kaltainen konseptiltaan ja tavaltaan käsitellä niitä romaaneissaan. Hän oli toiseksi tärkein hahmo Jules Vernen jälkeen modernin ranskalaisen science fictionin historiassa.
ellauri375.html on line 47: Tämä ei ole H.G. Wellsin tieteisromaanin klassinen elokuvaversio, jossa marsilaiset aloittavat sotakoneineen maapallon valloituksen kalifornialaisen pikkukaupungin lähettyviltä. Ohjaus Byron Haskin. (The War of the Worlds, USA 1953). Vaan Steven Spielbergin Maailmojen sota 2005!
ellauri375.html on line 51: 1800- ja 1900-lukujen vaihteen fantasiakirjailija H. G. Wellsin maineikkain romaani on toiminut Steven Spielbergin ja Tom Cruisen tämänvuotisen megaelokuvan pohjana. Maailmojen sota (1898) on filmattu elokuvaksi kerran aiemminkin, osana 50-luvun kylmän sodan paranoia-aaltoa vuonna 1953. Uudessa filmatisoinnissa Spielberg osoittaa jälleen kerran olevansa paitsi tehostepitoisen kesähittielokuvan mestari, myös elokuvakerronnan taituri. Elokuvan loppupuolen pienet ongelmat pitävät kuitenkin viidennen tähden hänen räpylöidensä ulottumattomissa. Ei Putinin pitäisi voittaa lopussa, eikä Xi Jin Pingin. Se on tyylirikko.
ellauri443.html on line 157: Eli miten HG Wellsin (Stan) parodia kirjallisesta ystävästään Henry Jamesista (Ollie) johti elinikäiseen riitaan.
ellauri443.html on line 169: New York Timesin mukaan HG Wells tapasi Henry Jamesin (kuvassa) ensimmäisen kerran vuonna 1898, jolloin he muodostivat välittömästi molemmille kirjailijoille sopivan dynamiikan, joka säilytti heidän ystävyytensä pitkälle 1800-luvulle (eli 2v). Wells oli tuolloin nouseva nuori spekuloija, ja vaikka hän ei ollut vielä saanut niitä kriittisiä kehuja, joista hän nautti myöhemmin, James tarjosi Wellsille runsasta kiitosta. Vuonna 1905 James kertoi Wellsille olevansa "ihailemassa kumartanut ja että olet minulle enemmän kuin koskaan ennen sukupolvenne kiinnostavin 'kirjallinen mies' – itse asiassa ainoa kiinnostava. Nämä asiat tekevät sinulle mielestäni suurimman kunnian, ja olen hämmästynyt neroutesi monimuotoisuudesta." James parin vanhimpana puhui yleensä auktoriteetin ja kokemuksen äänellä. Wellsille James – häntä vanhempi 23 vuotta – oli kunnioitettava kirjainten vakiintuneena mestarina, joka otti mielellään tällaisten kykyjen mentorin roolin. Jamesin opastus muodosti sen, mitä Wells kutsui "rakastavaksi rangaistukseksi". Wellsin vaimo säilytti hänen kirjeenvaihtonsa; Jamesilta on säilynyt yli 40 kirjettä, kun taas tutkijoilla on käytettävissään vain 11 Wellsin kirjettä Jamesille, joka oli kiukuspäissään polttanut monet hänen kirjoituksistaan.
ellauri443.html on line 171: Heidän suhteensa kiristyi ensin, kun he antoivat vastakkaisia ​​julkisia lausuntoja kirjallisuuden käytöstä ja tarkoituksesta. Kuuluisalla luennolla Wells esitti uskomuksensa romaanin tarkoituksista ja siitä, miten sitä pitäisi käyttää, mikä, vaikka hän ei nimennyt Jamesia suoraan, hahmotteli Jamesin kirjalliset uskomukset potaskaxi. Mutta mistä nämä kaksi ystävää oikein riidelivät? Kuten Edel ja Ray huomauttavat, keskustelu käytiin sen välillä, pitäisikö kirjallisuuden heijastaa "yksilön ääntä" - Henry Jamesin oletususkoa - vai pitäisikö sen olla työkalu, jonka avulla kirjailija voisi "toimia sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisessä" (Wellsin näkemys).
ellauri443.html on line 173: Yxinkertaisesti sanottuna James uskoi, että kirjailijan korkeimman tavoitteen tulisi olla "taiteen luominen taiteen vuoksi" uusien esteettisten tekniikoiden kehittämiseksi, joiden avulla voidaan luoda täydellisintä mahdollista kirjallisuutta herrasväen sielujen kohottamiseksi. Eli Wells oli vassari ja Henry James talouslipilaari jenkkihomppeli. Wells kuvaa Henryä parodioivaa heppua: : "Varmistettuaan ensin, ettei hänellä ole juuri mitään sanottavaa, hän ryhtyy työhön ilmaistakseen sen... Hän ei säästä resurssejaan ruoskiessaan kuollutta konia." Mutta mieleenpainuvin kenties Wellsin pitkässä hyökkäyksessä entistä mentoriaan vastaan oli ehdotus, että James muistutti ylikuormitettuaan myöhempää tyyliään "virtahepoa, joka yrittää poimia hernettä."
ellauri443.html on line 175: Vaikka virtahevon kuva satutti Jamesia valtavasti (hän oli aika pyylevä), saattaa olla totta, että Wellsin vanhan ystävänsä ja mestarinsa satiirinen salamurha vahvisti vanhemman kirjailijan mielessä, että hän oli myös kirjallinen dinosaurus. Tähän mennessä Wells oli The New York Timesin mukaan "raivottoman menestynyt", kun taas James kamppaili suosionsa myöhäisen laskun kanssa. Wellsin hyökkäys on täytynyt tuntua naulalta hänen arkkuun, ja James uskoi surullisena, että hänen koko elämänsä harjoittama kirjallisuuden tapa oli jo vanhentunut ja unohdettu. Valitettavasti riita kärjistyi vain vuosi ennen Henry Jamesin kuolemaa 72-vuotiaana. Kahden pitkäaikaisen ystävän välistä erimielisyyttä ei voitu koskaan ratkaista. Virtahepo meni hautaan tavoittamatta koskaan hernettä.
xxx/ellauri169.html on line 177: Myöhempinä vuosina, jolloin Disney otti lomaa, hän purjehti Fritz Loewin jahdilla Ron ja Diane Disneyn kanssa. Englannissa, Walt vietti aikaa Britannian kuninkaallisen perheen kanssa ja hän tapasi yksityisesti vapaamuurari-profeetta H.G. Wellsin. Roomassa, Walt vieraili yksityisesti Paavin ja diktaattori Mussolinin luona. Vuonna 1966 Walt Disney kuoli. Ennen kuolemaansa hän tutki cryogenesistä -- ja jonkun matkaa myös cryoexodustakin. Jotkut uskovat että hänen ruumiinsa on jäädytettynä jossain Kaliforniassa, kun taas toiset väittävät että hänet krematoitiin.
15